Clear Eyes Professional – ögondroppar för torra ögon och rinnande ögon

Torra ögon kan bero på flera olika orsaker och ge upphov till olika besvär. Ögonen kan upplevas svidande, skavande, grusiga och torra men du kan även känna att ögonen är trötta, brännande eller känsliga för starkt ljus. Ibland kan ögon som har för mycket produktion av tårar även vara torra.

Ytan på ögat är täckt av en tunn film av tårvätska, som kallas för tårfilmen. Tårfilmens uppgift är att smörja ögat, skölja bort främmande föremål från ögat, skydda ögat mot infektioner och hålla ytan på ögat slät och klar.

Två huvudanledningar till torra ögon

När du upplever problem med torra ögon beror det oftast på två saker. Antingen produceras det för lite tårar eller så har dessa för dålig kvalitet, det vill säga att de innehåller för lite smörjmedel.

Båda orsakerna leder till att tårfilmen inte fungerar som den ska och inte skyddar ögat på bästa sätt. I båda fallen kan man uppleva känslan av torra, skavande eller ”grusiga” ögon.

Orsaker till torra ögon:

Hög ålder med minskad tårvätskesekretion 


Ogynnsam miljöpåverkan (t.ex. vind, värme, luftkonditionering, rök) 


Kroniska inflammationstillstånd i ögonlocken 


Allergi 


Infektion 


Läkemedelsbiverkning 


Make up, ögonfransförlängningar eller kosmetiska tatueringar runt ögat

Man kan även få torra ögon av att anstränga dem framför dataskärm/olika mobila enheter eller TV. 
Om du är osäker på dina symtom så är det bra om du uppsöker läkare för en säker diagnos. 


Clear Eyes Professional ger effektiv lindring av torra ögon och är kliniskt beprövade ögondroppar. Clear Eyes Professional är formulerad med det aktiva innehållsämnet för torra ögon, natriumhyaluronat. Den är balanserad för att fungera tillsammans med din tårvätska för att smörja och återställa ögats kondition, lindra torrhet och irritation samt ge ett skydd mot ytterligare uttorkning. Ögondroppar ger lindring och skydd för torra ögon.

Ska efterlikna din naturliga tårvätska

Clear Eyes Professional ögondroppar är sammansatta för att efterlikna din naturliga tårvätska, detta för extra lindring och har dessutom fördelen att vara fri från konserveringsmedel och fosfater.

Eftersom Clear Eyes Professional ögondroppar inte innehåller konserveringsmedel är den extra lämpligt för personer som använder lösningen ofta, är överkänsliga mot konserveringsmedel, bär någon typ av kontaktlins eller nyligen genomgått laserkirurgi i ögat. Läs bipacksedeln noga innan användning.

Clear Eyes Professional är en medicinteknisk produkt tillgänglig på Apoteket AB välsorterade Apoteksgruppen apotek och Apotea. 

Besvären är ofta kroniska – men det finns saker man kan göra för att lindra problemen. Vi rekommenderar att du använder Clear Eyes ögondroppar om du har problem med torra ögon.

Skaver och kliar det – då kan du ha torra ögon

Några vanliga symtom när man har torra ögon är att ögonen skaver, svider och kan upplevas grusiga och torra. Trötta ögon, en brännande känsla och känslighet för starkt ljus är också vanligt när man har torra ögon.

Torra ögon kan i de flesta fall inte sägas vara ett akut besvär – ofta går problemen att lösa – eller i alla fall lindra  – med ögondroppar. Om du har långvariga besvär eller allvarliga symtom så ska du i första hand kontakta vård.

Rinnande ögon ett symtom 

Har du lindriga besvär av irriterade, röda eller rinnande ögon så finns det några saker du kan göra själv. Det viktigaste är att du håller ordentligt rent och tvättar med ljummet vatten eller en fuktad bomullstuss. Vi rekommenderar att du använder Cleari från Clear Eyes om du har besvär med röda och Cleareyes Professional för torra eller rinnande ögon.

 

Här kan du köpa Cleareyes Professional

Apoteket

Apotea

Apoteksgruppen